Рекордно нарастване на търсенето на злато се отчита в цял

...
Рекордно нарастване на търсенето на злато се отчита в цял
Коментари Харесай

Световното търсене на злато чупи рекорди: Каква е ситуацията у нас?

Рекордно повишаване на търсенето на злато се регистрира в целия свят, като централните банки по света са нараснали покупките му двойно за последната година. Това сочат данни на Световния съвет по златото. Анализаторите считат, че покупката на злато от регулаторите е достигнала 55-годишен връх. И у нас има хора, които купуват капиталово злато. Едни влагат дребни суми, а други харчат милиони.

Веселина Новакова е ресурсен преподавател и желае да обезпечи най-хубавото бъдеще за своята щерка, която е на три години и половина.
Всички ѝ даваха парички и с мъжа ми се чудихме в какво да ги влагаме, по какъв метод да ги спестим и тогава мои другари ми описаха за злато.
Веселина Новакова, ресурсен преподавател

Златните монети, които тя купува, открива в интернет. Според нея, даже 100 лв. спестени на месец, са задоволителни, с цел да бъдат вложени в благородния метал.
Това беше доста ново за нас, само че в последните няколко години забелязахме, че цената се подвига доста бързо. В мен то основава страст това, че имам какво да видя, че то съществува. То остава спомен и зная, че цената му ще се подвига. Това основава възприятие на сигурност за мен и нейното бъдеще на щерка ми.
Веселина Новакова, ресурсен преподавател

Хората, които имат спестявания и желаят да влагат в злато, се съветват с специалисти.

„ В последните години виждаме един значителен растеж на цената на златото. Цената му се дефинира от доста аргументи – тази с инфлацията, ковид и в този момент войната в Украйна, оказват въздействие върху интереса на хората върху този артикул “, показва Алвина Леви, дилър на физическо капиталово злато.

За разлика от капиталовото злато, търсенето на златни украшения внезапно е намаляло, регистрират търговците от Златарската улица в Пловдив. 

За капиталово злато обаче някои хора влагат дребни суми, други харчат милиони за злато. Единственият минус е съхранението. По-големите вложители избират да го държат в трезори, по-малките у дома.

Според оценки търсенето на злато през 2022 година се е нараснало с 18%.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР