Рекордно количество от 40 килограма златни изделия е задържано при ...

Рекордно количество от 40 килограма златни изделия е задържано при

Заловиха 40 кг златни бижута на Видин-Калафат

Рекордно количество от 40 кг златни произведения е арестувано при инспекция на цяр автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин – Калафат, оповестяват от Агенция „ Митници “. По случая се води следствие под управлението на Окръжна прокуратура – Видин.

Около 16 ч. на 20 октомври митническите чиновници от отдел "Борба с наркотрафика " в Търговско дружество Митница Русе спрели за инспекция цяр автомобил „ Рено “, с немски регистрационен номер. Водачът и неговия пасажер - български жители, декларирали, че пътуват от България за Германия и транспортират единствено персонален багаж.

Превозното средство било отклонено за щателна митническа инспекция, при която бил открит двоен под на купето с завършени тайници. Отварянето им се правило със специфичен електрически механизъм през запалката на автомобила.

В двата тайника са били открити 64 пакета и кутии с бижутерийни произведения от жълт метал, с общо тегло 41,600 кг.

Според първична експертна информация продуктите съставляват златни бижута от 14-каратово злато, с обща цена по цени на едро над 2,2 милиона лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане за опит за преместване през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, артикули за търговски цели в огромни размери.

В качеството на обвинени за осъщественото незаконно действие са привлечени пътуващите в автомобила двама мъже. Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда настояване за налагане на ограниченията им за неотклонение "задържане под стража ".

Източник: dnes.bg