Рекордно количество недекларирана валута, пренасяна в лек автомобил, откриха митнически

...
Рекордно количество недекларирана валута, пренасяна в лек автомобил, откриха митнически
Коментари Харесай

Митничари на Капитан Андреево откриха 1.5 млн. недекларирани евро в кола на семейство с бебе

Рекордно количество недекларирана валута, пренасяна в лек автомобил, откриха митнически чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево. При инспекцията на колата от Румъния за Турция бяха открити 1 562 865 евро с левова равноценност 3 056 698 лв., заяви на брифинг заместител районният прокурор на Хасково Мария Кирилова.

Парите са били укрити сред предните и задните седалки на автомобила, посочи тя. Образувано е бързо произвеждане, а лидерът – турски жител, е притеглен като обвинен и е арестуван за 72 часа, добави Кирилова. Той пътувал дружно със брачната половинка си – румънска гражданка, и 18-месечното им бебе.

При първичния разпит той съобщи, че средствата са от продажбата на рейсове от татко му, а с парите трябвало да бъде закупено жилище, добави Кирилова.

 ГЕРБ/СДС

Извършителите са се пробвали да заблудят митническите органи с съществуването на малко дете в колата, разяснява началникът на митнически пункт Капитан Андреево Георги Господинов. Той напомни, че нормално за този жанр паричен трафик се употребяват рейсове и товарни коли, прецизира Българска телеграфна агенция.

Основният маршрут на потоците е от Западна Европа за Турция. Допускам, че сега се търсят нови различни способи за противозаконен трафик, уточни още Господинов. Вероятно е зад такива случаи да се крие неразрешена от закона активност. Ако се откри в период до 90 дни, че средствата са добити по незаконен метод след инспекция на произхода им, още веднъж ще бъде сезирана прокуратурата, разясни Господинов.

От началото на годината до момента на Капитан Андреево е открито преместване на недекларирана валута с равноценност за над 10 млн. лв., сочи статистиката на митницата. За цялата предходната година количеството е 27 млн. лв..

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР