Рекордно изоставане на туризма в световен мащаб отчитат заради COVID

...
Рекордно изоставане на туризма в световен мащаб отчитат заради COVID
Коментари Харесай

Експерти: Пандемията от коронавирус съсипа туризма по света

Рекордно закъснение на туризма в международен мащаб регистрират поради Коронавирус рецесията. Рестрикциите по време на са причина пътуванията зад граница през 2020-та година да намалеят с над един милион и доближават равнищата от далечната 1990-та година, оповестява Нова телевизия.
Експертите от Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации пресмятат и историческия удар на пандемията върху международната стопанска система. Буксуващата туристическа промишленост води до загуби от 910 милиарда до над един трилион $. Кризата има своето отражение и на българска земя. През 2019-та туристите у нас са над осем милиона. През предходната година те са четири пъти по-малко. Според формалната статистика туристическите пътувания в България през лятото на 2020-а са били с цели 80% по-малко. 
 Виолета Янкулова: Хората към този момент ще се замислят дали ще почиват с още 500 души на едно място (ВИДЕО) Виолета Янкулова: Хората към този момент ще се замислят дали ще почиват с още 500 души на едно място (ВИДЕО)
Правителството предложи стопански ограничения, които имаха положително желание. Тези ограничения обаче не бяха доста детайлни, тъй като кабинетът желае...
Катастрофа – по този начин и специалистите дефинират провалите на Коронавирус пандемията върху туристическия бранш в международен мащаб. Според тях браншът се е сринал до равнищата си от 1990 година. А изчисленията сочат, че с цел да се върне към естествен ритъм, ще са нужни най-малко 4 години. У нас, обаче, имат по-оптимистична прогноза. „ Ако от през днешния ден в света се отстранен всички рестрикции по връзки на пътуванията, българският туризъм ще се възвърне в неговите граници в границите на тази година, само че защото рестрикциите няма по какъв начин да паднат изведнъж, възобновяване ще стартира от 2023 година нататък ”, безапелационен е Румен Драганов, Институт за разбори и оценки в туризма. В разгара на зимния ски сезон, хотелиерите насочат взор и към идното лято.
„ Точно в този момент е моментът да се поработи съществено върху една национална реклама, само че не чакам сезонът да е нещо по-различно от предходната година ”, уточни Здравко Василев, притежател на фамилен хотел и ресторант в Приморско. А грешката, която споделят, че изрично няма да повторят през лятото на 2021-а, е да наемат по-малко личен състав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР