Рекордният брой новозаразени с новия коронавирус през уикенда не накара

...
Рекордният брой новозаразени с новия коронавирус през уикенда не накара
Коментари Харесай

Борисов: Защо да затваряме всичко? Всеки може да си се заключи сам вкъщи

Рекордният брой новозаразени с новия ковид през уикенда не накара премиера Бойко Борисов да смени тактиката на държавното управление във връзка с болестта. Той трансферира отговорността за битката със болестта върху обособените жители, половината от които, по негови думи, въобще не имат вяра, че тя съществува.

" Ако запитвам щаба, те ще ми предложат още през днешния ден да затворим безусловно всичко – а какво да вършим с чартърите, дето към този момент са пристигнали? Всеки има право да се прибере у дома и да се заключи там. А за какво със заповед да се наложи всичко да е затворено и хората да пазят отдалеченост ", попита Борисов.

" Като затворихме всичко, всеки ден ме питахте по кое време ще се отвори – в този момент ме питате по кое време ще затворим всичко. Няма угодия, малко като приказката е за шапката – когато си с шапка, що си с шапка, а когато си без – за какво си без ", счита министър председателят.

По думите на Борисов 40% от хората въобще не имат вяра, че има вирус, тъй че не е доста евентуално да вземат ограничения против нещо, което не имат вяра, че съществува.

" Слушам Мутафчийски, само че чувам и Мангъров, по тази причина смятам, че колкото и да е тегаво, даваме повече пари за пътеки, усилваме лечебните заведения, и се надяваме юли и август да мине това заболяване. Всеки ден гледаме лечебните заведения, какъв брой са оздравели, какъв брой са с антитела, и вървим напред. Виждате трафика в този момент, хората желаят да почиват ", продължи Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР