Рекордните цени на тока и газа явно вече не са ...

Рекордните цени на тока и газа явно вече не са

Борисов: Рекордната цена на тока вече не е новина 


„ Рекордните цени на тока и газа очевидно към този момент не са вест. Виждам, че има заигравка с думите, че по целия свят е по този начин. “ Това разяснява водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов по време на среща с актива на партията в Силистра.

Той даде за образец, че една и съща стока не е на една и съща цена в България и Полша.

„ У нас токът се е вдигнал с 400%. Не с 4%, не с 5 стотинки. Горивото в АЕЦ „ Козлодуй “ не се е покачило. Въглищата са обезпечени и не са на нараснала цена. А на фактурата на една шивашка фабрика е 380 пъти нагоре. Къде отиват тези пари? ВЕИ-тата са държавни? “, добави още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изясни, че към този момент са нанесени вреди на всички бизнеси и предприятия.

„ Ние при тези цени на тока и газа не сме конкурентно способни. Ето да вземем за пример торовете – предходната година бяха 450лв. в този момент са 1450 лева Горивото е нараснало. Нафтата е по-скъпа от бензина, а машините работят с нафта. Как да има конкурентоспособност. Не виждам по какъв начин ще реши въпросът “, безапелационен е някогашният министър председател.

Бойко Борисов означи, че сега ръководещите се интересуват единствено от това кой какви хора ще си назначи в министерствата и организациите, а друго не ги вълнува.

„ Рекорден брой болни от Ковид и през вчерашния ден, и през днешния ден. И отново доста умряли. Мрем и това към този момент очевидно не е вест. Това, че сме първи по смъртност в Европейски Съюз, от няколко месеца никой не го вълнува “, добави той.

„ Акад. Денков и той се научи да шикалкави. Сега не било затваряне на учебни заведения, било почивка. Кого лъжете? Нали родителите отново би трябвало да са у дома? “, разяснява Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е безапелационен, че ще излезе нескрито и аферата с машините по време на изборите. Той напомни, че социолозите с огромна акуратност са познали резултата на президентските избори, за разлика от парламентарните.

„ Приемам избора на българския народ и се преценявам с него. Какво мисля за мандата на Радев е мъчно да се каже, тъй като той мина в сянката на моя мандат. Ние направихме тъй че в София да дефилират всички водачи в Европа и основния прокурор на Съединени американски щати. През тези години толкоз доста неща сме създали, а оценката дават хората. Единствения въпрос е по какъв начин социолозите познаха неговия резултат с акуратност, само че не и на парламентарния избор и рано или късно тази спекулация с машините ще излезе “, съобщи Борисов.

Източник: barometar.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg