Рекордните 7 и половина милиона ваксинации за ден регистрира , съобщиха

Рекордните 7 и половина милиона ваксинации за ден регистрира , съобщиха ...

Индия с рекорден брой ваксинирани за ден

Рекордните 7 и половина милиона ваксинации за ден регистрира , съобщиха информационните агенции. Това стана след промяна в политиката, която улесни процеса на имунизация.

Индийските щати отвориха места за масови ваксинации в училищни площадки, аудитории и други съоръжения, след като безплатният подтик на правителството за имунизиране срещу COVID-19 се разшири за всички на възраст над 18 години, предаде БНР.

Индия разхлабва ограниченията, но се готви за трета вълна Индия разхлабва ограниченията, но се готви за трета вълна
Властите в индийската столица обявиха частично премахване на ограниченията, наложени през април на фона на рязко нарастване на броя на ...

Досега по-малко от 5 на сто от населението на Индия, което е 1 милиард и 300 милиона, са напълно ваксинирани. Около 282 милиона души са получили поне една доза от двете ваксини, одобрени за спешна употреба през януари.

Междувременно стана ясно, че СЗО създава технологичен център за производство на РНК ваксини в Южна Африка, съобщи директорът на организацията Тедрос Гебрейесус, цитиран от "Ройтерс". В консорциума ще участват местни компании, като служителите им ще преминат необходимото обучение, за да започнат производството на ваксини.

Източник: actualno.com