Рекордните 360 кандидатури на граждански организации събра осмото издание на

...
Рекордните 360 кандидатури на граждански организации събра осмото издание на
Коментари Харесай

Рекорден брой проекти ще се борят за финансиране от Vivacom Регионален грант

Рекордните 360 кандидатури на цивилен организации събра осмото издание на Vivacom Регионален грант, което започва в края на 2022 година В най-мащабната си самодейност за развиване на локалните общности, телекомът подарява общо 60 000 лв. за планове с капацитет да ангажират жителите в разнообразни тематични области и да поддържат решаването на местни проблеми.  

Приоритетните сфери в новото издание са обучение и околна среда. Те са основни за устойчивото развиване на всяко обитаемо място, по тази причина и приносът към качественото обучение и чистата околна среда са във фокуса на виновната политика на Vivacom и компанията-майка United Group.  

Всички кандидатури във Vivacom Регионален грант ще преминат през два стадия на асортимент – предварителна административна инспекция и крайна оценка от експертно жури. До края на януари ще бъдат определени 50-те най-хубави плана, които ще преминат на идващия кръг – оценка от журито. Финалистите ще станат ясни до края на февруари, а спечелилите, всеки от които ще получи грант на стойност до 5 000 лв. – през март.  

Vivacom, като компания със съществено наличие и влияние върху живота на жителите в цялата страна, се ангажира дълготрайно с поддръжка развиването на районите посредством подкрепяне на локални организации и техните планове. В рамките на седемте издания на Vivacom Регионален грант от 2015 година до момента са осъществени 94 плана на 86 цивилен организации в 76 обитаеми места в цялата страна. От всички планове 9 имат народен обсег, 27 са осъществени в села и 49 – в дребни и огромни градове. 

Общата стойност на грантовете, дарени във Vivacom Регионален грант за този интервал, е 441 000 лв. за осъществяване на планове в областите обучение, околна среда, локални общности, обществена сфера, просвета и изкуство, спорт, здраве и туризъм. През 2023 година общата сума, дарена за 8-те издания на самодейността, ще надвиши половин милион лв..  

Vivacom Регионален грант се осъществя в партньорство с Български център за нестопанско право.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинVivacom финансиране VIVACOM Регионален грант планове ПоследниНай-четениКомпании 24 Рекорден брой планове ще се борят за финансиране от Vivacom Регионален грант Политика 60 „ Комисията Nexo “: Предизборен трик или късмет за основен спор Компании 40 Средно 14 лева седмично пестят клиентите на Lidl с „ Двойно повече на същата цена “ Транспорт 76 Кабинетът се съгласи Европейска инвестиционна банка да финансира Летище София с 40 млн. евро Компании 13059 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Имоти 5714 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България Хай-тек 5158 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Иновации 4790 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР