Рекордни опашки се извиха на границата с Турция. Само на

...
Рекордни опашки се извиха на границата с Турция. Само на
Коментари Харесай

30-километрова опашка на границата с Турция

Рекордни опашки се извиха на границата с Турция. Само на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” колоната от камиони е близо 30 километра, оповестява bTV.

На този декор митниците регистрират над 70 хиляди обработени товарa за месец през пункта, което е безспорен връх.

Въпреки че се работи на цялостен оборот, водачите на камиони прекарват на границата повече от половин ден. Тони Емилов е измежду тях.

Разказва, че чака да остане там най-малко още едно денонощие. Затова кабината му е оборудвана с всичко от първа нужда. Като него са още стотици, чиито курсове закъсняват с дни.

„ Проблем е времето, което сме тук. Това са загуби и за турските, и за българските фирми”, споделя Исим Сезгин, също водач.

В това време от митниците регистрират върхове в обработката на товари – единствено за последното денонощие през пункта са минали близо 2 400 камиона.

„ Обработваме толкоз, колкото турската страна може да поеме”, споделя Диана Маркова, специалист в Агенция „ Митници”.

Наредените по платното камиони обаче крият опасности за всички участници в придвижването – автомагистралата не е паркинг и допустимата скорост е до 140 километра в час.

Шофьорите от Турция дефинират това като огромно стеснение и споделят, че в южната ни съседка за задачата има построени паркинги.

„ Правени са срещи за трайно решение на казуса. Реално не се е стигнало до този миг, до излаз от тази ситуация”, изяснява доктор Стефка Здравкова, регионален шеф на Хасково.

Следващата седмица следва нова среща по казуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР