Рекордната гореща вълна, която обхвана голяма част от Сибир през

...
Рекордната гореща вълна, която обхвана голяма част от Сибир през
Коментари Харесай

Научно заключение: Жегата в Сибир - дело на човека

Рекордната гореща вълна, която обхвана огромна част от Сибир през тази година, щеше да е " съвсем невъзможна " без въздействието на изменението на климата, вследствие на активността на индивида, оповестиха водещи специалисти, представени от Агенция Франс Прес.
Топлият интервал сред януари и юни, в който температурите се повишиха до 38 градуса по Целзий, е бил над 5 градуса по Целзий по-горещ от междинното най-високо равнище за историята, споделиха те.
Използвайки климатични данни и компютърно моделиране, интернационален екип от експерти по климата съпоставя симулациите на топлинната вълна в днешния климат с климат, който не е бил повлиян от стоплянето, породено от човешка активност. Те откриха, че рисковите горещи събития ще се случват по-рядко от един път на всеки 80 000 години без провокирани от индивида климатични промени, написа БГНЕС.
Замърсяването от изгаряне на изкопаеми горива усилва възможностите за нескончаем топлинен интервал най-малко с коефициент 600, считат специалистите.
Андрю Чиарелала, старши академик в Британската метеорологична работа, дефинира резултатите като " изумителни ". " Това е в допълнение доказателство за рисковите температури, които можем да чакаме да виждаме по-често по света в затоплящия се климат ", сподели той.
Само при 1 градус стопляне вследствие на Индустриалната гражданска война, Земята към този момент е изумена от рекордни суши, диви пожари и супер стихии, станали по-мощни от повишаващото се морско ниво.
Още: " Русия се бори с големи морски пожари (ВИДЕО) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР