Рекордна пратка от ваксини на „Пфайзер/Бионтех“ пристигна тази сутрин у

...
Рекордна пратка от ваксини на „Пфайзер/Бионтех“ пристигна тази сутрин у
Коментари Харесай

Рекордните 274 000 дози ваксини на „Пфайзер“ пристигнаха у нас


Рекордна пратка от ваксини на „ Пфайзер/Бионтех “ дойде тази заран у нас – общо 274 000 дози.

Ваксините на „ Пфайзер “ и на „ АстраЗенека “ не престават да се слагат на всички искащи по време на „ зелените коридори “ до 9 май.

В началото на идната седмица ще има решение дали коридорите да продължат да работят и по-късно или ще се продължи с имунизацията единствено по етапите.

Ако има задоволително бройки ваксини, нужни да обезпечат имунизирането по етапите и остават свободни бройки ваксини, зелените коридори може би ще бъдат удължени, сподели здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

От думите му стана ясно, че ползата към имунизирането по време на празниците е засилен в огромните обитаеми места.

" В началото на другата седмица - от 10-и нататък, би трябвало да се направи разбор на бройките нужни ваксини за етапите по персоналните лекари и тези, които имат съображение да ги получат. Ако имаме задоволително количество ваксини, които да обезпечат имунизирането по етапите и остават бройки ваксини, зелените коридори могат да бъдат удължени. От 10-и на процедура започва в осведомителната система модулът, с който персоналните лекари да могат да подават поръчката и мечтаните от тях дози ваксини и да получават там надлежно график по кое време могат да ги получат “, разяснява Ангелов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР