Рекордите за максимална скорост са навсякъде и напоследък всеки производител

...
Рекордите за максимална скорост са навсякъде и напоследък всеки производител
Коментари Харесай

Lamborghini Urus вдигна над 300км/ч на лед

Рекордите за оптималната скорост са на всички места и в последно време всеки производител на по-мощни коли се опитва да сложи подобен в друга дисциплинираност. Преди месец ви разказахме за връх на Porsche Taycan, който държи наградата за най-висока скорост в затворено помещение, а през днешния ден щe ви разкажем за Lamborghini Urus, което пък се опитва какъв брой километра ще развие на лед.
 Lamborghini Urus подвигна над 300км/ч на лед

Опитът се организира на езерото Байкал в Русия, а при формалното замерване, SUV-то развива 298км/ч. По-интересно е да се спомене, че в действителност Urus-ът подвига даже 302км/ч, само че това се случва при една от тренировките и най-вероятно няма да бъде взето под внимание.

 Lamborghini Urus подвигна над 300км/ч на лед

Освен този връх, Lamborghini-то слага и подобен за максимана скорост на 1000 метра след старт от място. Поради неприятни условия и размразяване на леда са направени няколко опита, при които оптималната междинна скорост е 114км/ч.
 Lamborghini Urus подвигна над 300км/ч на лед

Въпреки, че от Lamborghini се хвалят с върха и постигнатата оптималната скорост от 298км/ч., то ще напомним че през 2013 година, Audi RS6 разви 335.7км/ч във Финландия. И в двата случая, можем да отбележим, че върха ще остане в фамилията на VW Group, в случай че въпреки всичко се стигне до кавги и непризнаване на опитите на италианската компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР