Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските

...
Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските
Коментари Харесай

Кълъчдароглу даде невероятно обещание на хората, но те не го разбраха

Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските избори. На финалната права един против различен се изправят настоящият президент Реджеп Ердоган и главният му конкурент Кемал Кълъчдароглу. Предизборната борба завърши, а на следващия ден изборният ден стартира в 08:00 часа.

Кандидатите закриха своите акции през днешния ден. По време на закриването Кълъчдароглу се оплака от тотално затъмнение. По думите му управляващите пречели той да получава телевизионни участия и по този метод спирали връзката с неговите симпатизанти. Той сподели още, че изборите са недостойни и назова Ердоган „ страхливец ”.

Риториката на Ердоган не беше по-различна. Той укори своя конкурент, че поляризира нацията посредством провокации. Ердоган изрази убеденост в своята победа и се обърна към симпатизантите си с думите: „ Както виждате, те ще изгубят ”.

Настояването на опозицията Турция да се трансформира в парламентарна република, не е просто предизборна примамка, споделя актуалният народен представител от Народно-републиканската партия Юксел Йозкан. По думите му, сега Меджлиса е единствено условност.

„ В Турция нямаме парламент, има алегорично единствено. Великото национално заседание на Турция - 600 депутати сме, само че за жалост, по този начин е ”, сподели проф. Юксел Йозкан, народен представител от Народно- републиканската партия.

Настоящият депутат обори и офанзивите, които претендентът за президент на опозицията получава в последната седмица. А точно, че употребява националистически послания в своята акция.

„ От началото, когато стартира самата изборна акция, ние казахме, че ще решим проблемите с бежанците. Ако одобряват това изявление като националистическо, това изобщо не е задоволително. Над 10 милиона бежанци има в Турция. Не знам какъв брой от тях получиха поданство и какъв брой гласоподават. Това не е случайност ”, сподели проф. Юксел Йозкан.

Голямата битка в неделя ще е разпределянето на гласовете на третия претендент, счита Неджати Йозкан, индивидът грижил се за акциите на кмета на Истанбул и редица политици в Турция.

„ Попитахме ги кой претендент ще подкрепите? 45% от тях споделиха, че ще гласоподават за Калъчдароглу, 20% от тези гласоподаватели споделиха – за Ердоган. И останалите обявиха – няма да гласоподавам. Така че първото и най-голямо парче от пая ще пристигна от поддръжниците на Синан Оган ”, съобщи Неджати Йозкан, Международна асоциация на политическите консултанти.

Изненада за огромната част от хората в Турция се оказва огромната поддръжка за Ердоган в регионите, потърпевши от земетресенията.

„ Ердоган сподели на тези хора, че ще построи техните къщи. Половината ще се платят от държавното управление, а останалата част хората ще изплащат за интервал от 20 години. Кълъчдароглу им даде обещание, че ще ги построи страната. Но това беше доста необикновено заричане за хората и те избраха да се доверят на Ердоган. Защо? Защото в историята на Турция, държавното управление в никакъв случай не е предписание нещо за хората, без да желае пари ”, съобщи Неджати Йозкан.

Предимството на Ердоган, съгласно политическия съветник, е потреблението на медиите за пропаганда. И дава образец, на първия тур единствено за няколко дни Ердоган е имал думата в над 28 телевизионни канала в страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР