Рекорден скок на парното и топлата вода са поискали част

...
Рекорден скок на парното и топлата вода са поискали част
Коментари Харесай

Топлофикациите искат увеличение на парното и топлата вода с до 330%

Рекорден скок на парното и топлата вода са поискали част от топлофикационните сдружения в страната. Това демонстрира информация на страницата на КЕВР. Най-високо нарастване са декларирали Велико Търново - над 332% или 464 лева за мегаватчас. За Враца желаното нарастване е над 216%, Перник - над 163%.

За столицата топлофикация е поискала 29% растеж, като по този начин цената би достигнала 127 лева на мегавтчас, вместо сегашните 98 лева В заявките на ЕРП-тата желаното нарастване за цената на тока е заличено и оставя неразбираемо. В последна сметка какъв ще бъде скокът от 1 юли взема решение енергийният регулатор.

„ КЕВР би трябвало да излезе със мнение по отношение на декларираните цени. Този въпрос беше издигнат и в комисия. Очакваме да излязат и с публична мнение дали това са декларираните цени, които те би трябвало да ревизират, както и обосновката на тези цени. След това чакаме окончателното им решение.

Виждаме задоволително аргументи – високи цени на природен газ, топлофикациите употребяват като главно гориво естествения газ”, съобщи Радослав Рибарски, ръководител на комисията по енергетика в Народно събрание.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР