Рекорден брой участници събра тазгодишният Празник на баницата, който традиционно

...
Рекорден брой участници събра тазгодишният Празник на баницата, който традиционно
Коментари Харесай

120 баници на празника в село Баница

Рекорден брой участници събра тазгодишният Празник на баницата, който обичайно се организира в село Баница. В юбилейното 20-то издание се включиха 120 майстори на обичайното българско ядене от село Баница и читалищата в община Враца.
Празникът бе открит с одобрение от кмета на Община Враца Калин Каменов към уредниците, гостите и участниците. „ Надявам се, идната година, обръщението да бъде към всички общини в региона, тъй като упоритостта е фестивалът да се трансформира в районен и даже народен “, съобщи кметът на Община Враца. Поздрав насочиха също националният представител Петя Аврамова, кметът на село Баница Владимир Вълов и ръководителят на читалищното настоятелство на домакините от НЧ „ Светлина 1910 “, с. Баница Людмил Игнатов.
Бяха раздадени награди в три категории – солена, сладка и истинска баница за домакини и посетители. Наградите бяха присъдени от жури с ръководител Маргарита Григорова, учител в ПГТР – Враца и членове: Боряна Ангелова, учител в ПГТР отстрани „ Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг “ и Дима Стоянова. Бяха връчени и награди от кмета на Община Враца, народния представител Петя Аврамова, ръководителя на клуб по битка „ Ботев 93 “ Вангел Вангелов, от ръководителя на читалището хазаин и от Дима Стоянова, член на журито.
По традиция, празникът бе съпроводен от богата културна стратегия в НЧ „ Светлина 1910 “, в която присъединяване взеха домакините от читалището в село Баница, представители на НЧ „ Милин камък “ с. Мраморен и националният реализатор Юри Крумов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР