Рекорден брой участници – 60 отбора от 31 мултинационални фирми

...
Рекорден брой участници – 60 отбора от 31 мултинационални фирми
Коментари Харесай

Бегачи аматьори от Либхер тичаха 16 км със студент в инвалид...

Рекорден брой участници – 60 тима от 31 мултинационални компании и 1 фондация се включиха през вчерашния ден в петото издание на Либхер Бизнес Рън Пловдив в Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Всеки от 240-те фенове бегачи направи по 2 обиколки на затвореното трасе към завода на Liebherr.

Състезател в инвалидна количка обра аплодисментите на стотиците присъстващи. Най-голямата фирмена щафета в Южна България, проведена от Спортен клуб „ Бегач “ и компания Liebherr в партньорство с Пощенска банка и MetLife, и съдействието на „ Клъстер Тракия икономическа зона “, поддържа следващата благородна идея. 4-ма дилетанти бегачи от един от тимовете на домакина „ Либхер “ бутаха 16 км инвалидната количка на пловдивския студент Иван Пеев, който е роден с церебрална парализа. „ За първи път вършим сходно включване на Бизнес рън, тъй като трасето го разрешава “, изясни Влади Константинов от Спортен клуб „ Бегач “. Клубът взе участие в интернационален план за разработка на справочник за създаване на трасета за тичане за лица в неравностойно състояние. „ Целта ни е повече хора с ментални и физически усложнения да навлязат в спорта, за предварителна защита, терапия и приобщаване “, показа още Влади преди връчването на премиите на спечелилите в конкуренцията. 



За 1 час, 1 минута и 27 секунди мъжки тим от 4-ма състезатели-аматьори на компания Uber пробяга 16-те километра и сграбчи златните медали. Само 45 секунди след тях финишира тим на домакините от „ Либхер Хаусгерете Марица “, а трети приключиха „ Ханон Системс “.

И при дамите победи отбор на Uber с време 1 час, 11 минути и 49 секунди. Среброто завоюваха от EPAM, а домакините от Либхер се окичиха с бронз.  

Победителите мъже получиха ледник за офис от Liebherr, всяка от дамите – златни медалистки завоюва 200 лв. под формата на ваучери от Либхер. Антон Дуков, маркетинг шеф на MetLife, връчи ваучери за 10% отстъпка на осигурителен артикул по желание на класиралите се състезатели. 

Събитието е благотворително и 30% от таксите – 3 000 лв. ще бъдат дарени за план „ Пловдив – град на благоприятни условия за всички деца “ на фондация „ За нашите деца “.



„ Важен е олимпийският принцип за присъединяване, а не толкоз спортната завист “, разяснява конкуренцията Красимир Кирков. Ръководителят на отдел „ Управление на човешките запаси “ в „ Либхер Хаусгерете Марица “, показа две нови начинания при старта на щафетата. За първи път с изключение на главното съревнование се състоя и шахматен сеанс на международната ученическа шампионка Виктория Радева с 8 фенове на играта. „ Имаше хора, които малко повече ме затрудниха. Последен остана най-малкият участник Теодор Пейчев, който е единствено на 8 години. Надявам се такива млади гении след нас да не престават и развиват спорта “, показа Виктория. 

„ Втората самодейност - „ Чиста България “ потегли преди година от промишлеността в ТИЗ и е ориентирана към превъзпитание на обществото за опазване на природата чиста “, изясни господин Кирков. На специфичен щанд доброволци раздаваха тениски и еко справочник за деца, малчуганите организираха и просветителни игри с реденето на пъзели. След това 38 от тях се включиха в Kids Run Business – лекоатлетически извършения, направени особено за подрастващи. 

Накрая всички състезатели запълниха изчерпаните си енергийни ресурси с бира-скара. 

„ Всяко последващо издание притегля от ден на ден освен чиновници на компании, само че и техните фамилии. Спортният празник към този момент е за дребни и огромни и от фирмен тийм билдинг се трансформира и във семеен “, означи Влади Константинов.

Във вчерашната щафета Liebherr Business Run Plovdiv участваха чиновници на компании от Тракия икономическа зона, Пазарджик и от София: АББ България, Ханон Системс, Leader 96,  KITTNER Anlagen und Maschinenbau, ТЕД БЕД, Viking Life-Saving Equipment Production, Gi.Otto Living Sofà, iCard, MentorMate, DS Smith, Либхер Хаусгерете Марица, EPAM, Uber, DSKBank, Sensata Technologies, Zobele by KDC/ONE, PENTAX Medical, Delta Source, Прайм Холдинг, Девня Цимент, VP Business Solutions, eDynamix, Робертет, Варенголд Банк АГ – клон София, Proxiad SEE, Диджитал Лайтс, Holiday Inn Plovdiv, MetLife, CBA, Telus International и фондация „ За нашите деца “.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР