Рекорден брой на предсрочно освободените затворници ще има тази година.

...
Рекорден брой на предсрочно освободените затворници ще има тази година.
Коментари Харесай

Рекорд от предсрочно освободени затворници

Рекорден брой на предварително освободените пандизчии ще има тази година.

От началото на годината до 21 юли пуснатите от пандизите, преди да са изтърпели цялото си наказване, са 632-ма съгласно данните на Главна дирекция "Изпълнение на наказванията ", получени от "Сега ".

Ако темпът се резервира, до края на годината ще излязат още 451 души. Така ще се стигне до връх - 1083-ма. За съпоставяне - през 2010 година предварително освободените са 1014, през 2014 година - 855, през 2015 година - 727, а през 2016 година - 764.

Рекордът евентуално се дължи на обстоятелството, че в предпоследния работен ден на предишния парламент през февруари беше призната корекция в Наказателния кодекс, която махна ограничаването за предварително стартиране на рецидивисти.

Законът разрешава предварително да бъдат освободени и убийци, изнасилвачи, правили отвличания, грабежи и така нататък

Съдът позволява това за "осъден, който с примерно държание и почтено отношение към труда е дал доказателства за своето коригиране и е изтърпял в действителност не по-малко от половината от наложеното наказване ".

Неизтърпяната част от наказването се трансформира в изпитателен период, като съдът може да подреди и пробация. Ако в този интервал бъде осъществено ново съзнателно закононарушение или не се извършва пробацията, се излежава и неизтърпяното наказване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР