Рекорден брой кучета са осиновени миналата година от общинския приют

...
Рекорден брой кучета са осиновени миналата година от общинския приют
Коментари Харесай

В приюта за бездомни животни в Добрич са рекордюри по осиновяване

Рекорден брой кучета са осиновени предходната година от общинския подслон за безстопанствени животни в Добрич , заяви Българска национална телевизия.

121 четириноги са намерили нов дом и уют при любящи стопани, с помощта на доброволци и неправителствени организации. По-голямата част от животните обаче се осиновяват в чужбина, до момента в който у нас не престават да бъдат изоставяни.

Капацитетът на общинския подслон в Добрич е за 104 кучета. В момента тук домуват 94 животни. Озовали са се след сигнал, че скитат или са водени непосредствено от стопаните си.

Изоставят възрастните си животни, което е тъпо! Големите, едрите породи, с които не могат да се оправят и не желаят повече да хранят, също ги изоставят. Оставяли са пред вратата, връзват ги за оградата, носят ги в чували, споделя доктор Михаела Тосева, началник отдел в Община Добрич и ветеринарен доктор в Приюта за безстопанствени животни.

Всъщност даже и безпризорните улични кучета в миналото са били нечии любимци, а през днешния ден са отхвърлени от обществото.
 Проследим ли е трафикът с кучета?
Проследим ли е трафикът с кучета?

Кой се занимава с следствие на трафика на кучета и животни?

За понижаване на популацията на бездомните кучета, те се улавят, карантинират се за няколко дни в приюта, след което се кастрират, чипират и обезпаразитяват . Ако са здрави, се връщат назад там, където са хванати.

Приютът работи с неправителствени организации, които оказват огромна помощ за намирането на приемни фамилии или домове на животните. Освен това се грижат и за лекуването на кучетата.

В бюджета на приюта има средства за изхранване на животните с гранули, а доброволките им обезпечават кучешки колбас и лакомства. Те поддържат и непрестанен контакт с осиновителите.

От основаването на приюта в Добрич преди 11 години, популацията на бездомните животни е под надзор, с наклонност към понижаване.
 Източна Европа – огнище на трафика на кучета
Източна Европа – огнище на трафика на кучета

Има и случаи, в които документите са същински, само че са издадени некоректно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР