Рекорден брой избирателни секции, заявления и наблюдатели при гласуването на

...
Рекорден брой избирателни секции, заявления и наблюдатели при гласуването на
Коментари Харесай

При рекорден брой секции: Как гласуваха българите в Турция

Рекорден брой изборни секции, заявки и наблюдаващи при гласуването на сънародниците ни в Турция. 

Изборният ден в Чорлу, градът с над 60 хиляди български изселници стартира със скандал. Причината бе, че огромна част от хората избраха да дадат своя избор посредством заявления, оповестява

За задачата имаше настрана помещение, в което над 20 доброволци помагаха за попълването на документите. Направи усещане, че немалка част от гласоподавателите изпитваха усложнения да употребяват машината за гласоподаване.

Денят завърши и със скандал заради снимане с телефон в секцията.

Наред с острите реплики, денят на вота в Чорлу беше белязан и от сигнали за нарушавания. Най-честите за говорене на турски в секциите, и помощ от страна на членовете на комисиите по време на гласоподаване.

„ Това са български гласоподаватели, срещат усложнения. Очевидно не са си свършили работата тези, които би трябвало с цел да ги образоват по какъв начин се гласоподава с машини. Бави се процесът, блокират машините ”, изясни наблюдаващият Теодора Върбанова.

Това обаче не попречи на всички искащи да стигнат до урните. Някои с неспокойствие чакаха реда с и още преди да отворят секциите. И с упования от бъдещите 240.

Сред първите достигнали до урните бяха Фария и Назиф. До момента не са пропущали български избори, а вотът си дават за по-добро бъдеще.

Минута преди 20.00 ч. дойде и последният гласоподавател – водачът Мирослав. 

„ В 18:50 часа бях на границата. Бързах да дойда. Гласувам, тъй като желая по-бързо да се минава през границата ”, показа той.

А след Мирослав пристигна и краят на изборния ден.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР