Рекорден брой детски, юношески и младежки двойки ще вземат участие

...
Рекорден брой детски, юношески и младежки двойки ще вземат участие
Коментари Харесай

145 отбора от 11 държави мерят сили в турнира Montana OPEN 2019

Рекорден брой детски, младежки и юношески двойки ще вземат присъединяване в ХІV издание на Международната Купа на общините на област Монтана – International Dance CUP 2019. Турнирът ще се организира на 23 март 2019 година в зала “Арена” - Вършец. До момента са регистрирани участници от над 145 тима от цялата страна и чужбина. Общо 11 са страните, които ще се включват в 14-ото издание на влиятелния конгрес. С интерес се чакат във Вършец гостите от Канада – първенци на провинция Квебек на 10-те танца, които за първи път ще стъпят на дансинга на интернационалния шампионат. Отново ще гостуват и постоянните участници от Румъния, Гърция, Сърбия, Унгария, Хърватска и други. Това заяви Веселин Ковачев - старши треньор на КСТ “ОГОСТА данс”, който е уредник на влиятелното съревнование. То е част от Държавния състезателен календар на Българската федерация по спортни танци.
Турнирът ще стартира с конкуренция при най-малките в 10.30 ч. в събота. Финалните кръгове и интернационалният шампионат са с начало 18,30 ч. и ще бъдат предавани онлайн през страницата на Телевизия РимексТВ. Официалната част, както към този момент е традиция, ще стартира с къса артистична стратегия. Специален музикален привет към всички посетители ще насочат девойките от фолклорна групировка,,Торлашки напеви,, със модерна интерпретация на известната българска национална ария,,Лале ли си, зюмбюл ли си,,.
Турнирът се провежда от клуб по спортни танци “ОГОСТА данс” в партньорство с общините на област Монтана и се организира под патронажа на регионалния шеф на област Монтана Росен Белчев. На ротационен принцип всяка година шампионатът се открива публично от кмет на една от съставните общини на региона. Тази година достойнството ще има кмета на община Медковец Венцислав Евгениев.
Съпричастни към това впечатляващо събитие са спонсори и донори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР