Рекордът за най-много отбелязани голове в българското футболно първенство на

...
Рекордът за най-много отбелязани голове в българското футболно първенство на
Коментари Харесай

Мартин Камбуров с гол №256, продължава да чупи рекорди

Рекордът за най-вече маркирани голове в българското футболно състезание на към този момент възлиза на 256 попадения. Последното пристигна в дуел, който направи 41-годишния нападател №2 в историята по изиграни мачове в шампионата.

В Стара Загора “Берое ” победи с 2:1 “Славия ”. Камбуров откри резултата в 34-ата мин при обстановка, в която накара отбраната на “белите ” да наподобява пъклен неуместно. Столичани изравниха посредством австралиеца Питър Макрилос в 61-ата мин. Малиецът Абубакар Тунгара донесе триумфа на старозагорци 9 мин по-късно. Славистът Ертан Томбак бе изпъден в 80-ата мин.
Мартин Камбуров към този момент е голмайстор №1 в историята на българския футбол
Месец преди да навърши 41 години, Мартин Камбуров короняса футболната си кариера с историческо достижение. Нападателят се разписа за " Б...

Камбуров вкара 256-ия си гол в шампионата в своя мач №454 в него. Така нападателят се изравни във безконечната класация с легендата на “Ботев ” (Пд) Марин Бакалов. Рекордът от 461 срещи е владеене на Георги Илиев.

В друга среща от междинния 17-и кръг пловдивският “Ботев ” завоюва с 2:1 семейството си на врачанския си съименик. Бразилецът Маркиньос (11) и ганаецът Емануел Току (50) се разписаха за “жълто-черните ”. Северномакедонецът Дориан Бабунски (78) вкара почетно за гостите. За тях това бе 14-и мач подред в Първа лига без победа. Последната е от началото на август 2:1 - като посетител на “Царско село ”.

Още от ФУТБОЛ БГ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР