Рекламната кампания на Лидл България Верига от любими продукти“ бе

...
Рекламната кампания на Лидл България Верига от любими продукти“ бе
Коментари Харесай

Лидл България спечели награда от Effie 2019

Рекламната акция на Лидл България „ Верига от обичани артикули “ бе отличена с бронзова премия на тазгодишното 12-то издание на състезанието Effie България 2019, което всяка година отличава най-ефективните информационни акции у нас.

Наградата бе връчена в една от най-оспорваните категории – тази на „ Услуги “ и е значимо самопризнание за триумфа и успеваемостта на изцяло рекламно наличие на марката Lidl.

Водещото обръщение – „ Верига от обичани артикули “, стана емблематично за рекламната връзка на Лидл България през тази година. Твърдението обаче, че до всяко обичано стои обичано на различен, не е инцидентно, а има своето доказателство. След особено качествено изследване излиза наяве, че всеки има нещо обичано в Lidl, поради което се връща още веднъж и още веднъж.

Именно това дава съображение на Лидл България да съобщи, че до всяко обичано стои обичано на различен – поръчка, която се удостоверява и от най-големия вкусов тест, извършен от IPSOS в България при започване на годината (от 18 февруари до 24 март 2019). Обобщените резултати от 19 900 оценки, дадени от участниците в него, демонстрират, че 86% от тях утвърждават усета на личните марки на Lidl, а 82% удостоверяват качеството им.

Имиджовата акция изрично потвърждава своята успеваемост – тя освен води до растеж в продажбите, само че способства и за достоверното позициониране на Лидл България като верига от обичани артикули.

Рекламната акция е дело на организация Saatchi & Saatchi Sofia, а по интегрираната информационна акция работят и информационните организации От-До Консулт и Key Experts Group.

Лидл България обичайно е отличавана на този влиятелен конкурс. С това следващо самопризнание компанията към този момент е притежател на четири оценки за маркетингова успеваемост Effie Award, като предходните са златна премия Effie за акция " Свежест " 2016, сребърна премия Effie за акция " Вкусният самун не стига цялостен до у дома " 2016 и златна премия за продължението на акцията – " Вкусен самун от коричка до средичка " през 2018.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР