Рекламна кампания на Кока Кола в Унгария предизвика разгорещени дебати,

...
Рекламна кампания на Кока Кола в Унгария предизвика разгорещени дебати,
Коментари Харесай

Кока-Кола пусна гей реклама, народът пропищя

 Рекламна акция на " Кока Кола " в Унгария провокира разгорещени диспути, остри рецензии и апели за протест от членове на ръководещата национал-консервативна партия " Фидес ".

Рекламите под мотото " Любовта е обич " са поради огромния музикален фестивал " Сигет " (Sziget), само че повода за разгорелите се пристрастености е, че на тях са изобразени еднополови двойки, написа Дневник.

" Сигет ", който се чака да събере над половин милион посетители, отразява фундаментални правила на нашата компания, обявиха в понеделник от " Кока Кола ". " Вярваме, че и хетеро-, и хомосексуалнините имат правото да обичат, който желаят и по метода, по който желаят ", се споделя в изказването, представено от " Ройтерс ". " Всички ние сме равни, без значение от народност, вяра, пол, възраст, етнически генезис, език, занимания и персонално мнение. "

Ищван Болдог, народен представител от " Фидес ", прикани за протест на продуктите на компанията по време на " провокативната " акция. Но " Ройтерс " разяснява, че при възходящо приемане измежду унгарците на еднополовите връзки не е ясно дали апелът му ще докара до нещо действително.

Крайно десни новинарски портали в интернет подеха рецензиите му. " Хомосексуалното лоби се пробва да обкръжи Будапеща и да не ни остави пространство да го избегнем ", написа един от тях. Орбан, който обича постоянно да акцентира, че защитавал европейските християнски обичаи, се е изказвал срещу равните права на еднополовите двойки и в същото врече тихомълком поддържа съжителството с хомосексуалните в обществото.

" Фидес " не поддържа апела на Болдог и съобщи, че унгарците са свободни да изберат дали да пията кока-кола. Тамаш Домбош, деятел в организация за отбрана правата на хомосексуалните, споделя, че държавното управление е имало хомофобски позиции, само че обществото от ден на ден приема метода на живот на гей двойките.

" Струва ни се, че те тестват позицията на хората по този въпрос. Цялата държавна агитация е на основата на спор, те се нуждаят от някакъв зложелател. След Европейски Съюз, мигрантите, неправителствения бранш и даже бездомните, в този момент на мушката им може да се окажат ЛГБТ хората. Понякога е мъчно да схванеш дали това е политическа тактика или просто един прям хомофоб е буен от нещо като рекламна акция на " Кока-Кола ", разяснява той пред " Ройтерс ".

Проучване на неговата организация " Hatter " от предходната година демонстрира, че съвсем две трети от унгарците имат вяра, че хомосексуалните би трябвало да са свободни да живеят, както желаят. През 2002 година този дял бе под 50%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР