Режисьорът на Властелинът на пръстените и Завръщане Питър Джаксън оглави

...
Режисьорът на Властелинът на пръстените и Завръщане Питър Джаксън оглави
Коментари Харесай

Питър Джаксън е начело на списъка на Forbes за най-високоплатените артисти

Режисьорът на " Властелинът на пръстените " и " Завръщане " Питър Джаксън оглави листата на богатите на списание Forbes като най-високоплатения актьор за 2021 година

Миналата година Джаксън е спечелил 580 млн. $, основно посредством продажбата на част от бизнеса си с образни резултати Weta Digital на Unity Software за 1,6 милиарда $. По оценки на Forbes, Джексън е спечелил персонално към 600 млн. $ в брой и 375 млн. $ в акции от договорката, което го прави третия човек в историята, станал милиардер от правене на филми, след Стивън Спилбърг и Джордж Лукас.

Всичките 10 реализатори в листата са мъже, като единствено три дами попадат в топ 20. Музикантите Боб Дилън, Пол Саймън и Брус Спрингстийн са попаднали в топ 10 с помощта на продажбата на своите каталози, като последният е на второ място, откакто е продал музиката си на „ Sony Music “ за почти 500 млн. $.

Създателите на " South Park " Трей Паркър и Мат Стоун са на 6-то място с 210 млн. $, откакто подписаха шестгодишен контракт за 900 млн. $ с Paramount+ за основаването на няколко кино лентата.

Музикантите Кание Уест, Джей-Зи и артистът Дуейн " Скалата " Джонсън също попаднаха в топ 10, с помощта на продажбите на филми и музика, както и поради преференциални търговски контракти за продажба на маратонки, шампанско и текила.

Рийз Уидърспун беше най-добре печелещата жена през предходната година под № 12, като завоюва 115 млн. $ посредством продуцентската си компания Hello Sunshine, която се концентрира върху женски истории, и 20 млн. $ за ролята си в драмата на Apple TV The Morning Show.

Телевизията е мощно застъпена в класацията: основателят на " Двама мъже и половина " и " Теория за огромния гърмеж " Чък Лори заема 13-о място със 100 млн. долара; основателят на " Закон и ред " Дик Улф е на 15-о място с 86 млн. долара; съавторите на " Приятели " Кевин Брайт, Марта Кауфман и Дейвид Крейн са спечелили 82 млн. $ и заемат 17-о място; продуцентът на " Бриджъртън " и основател на " Анатомията на Грей " Шонда Раймс е на 18-о място с 81 млн. $.

Други музикални реализатори, попаднали в листата, са Red Hot Chili Peppers, които заемат 11-то място, откакто продадоха своя азбучник на музикалния капиталов фонд Hipgnosis; Mötley Crüe. Те, на собствен ред, заемат 22-ро място със 72 млн. $, откакто продадоха девет от албумите си на притежателя на музикални права BMG. Следват ги Beach Boys с 64 млн. $, откакто продават музиката си на изпълнителния шеф на развлекателната компания Irving Azoff.

" Никога не е имало по-добър миг да бъдеш продавач - изключително в случай че си суперзвезда, която държи правата върху десетилетия шлагери ", написа Лизет Войтко от Forbes.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР