Режисьорът Максим Генчев е намерил актьор, който да изиграе поета

...
Режисьорът Максим Генчев е намерил актьор, който да изиграе поета
Коментари Харесай

Максим Генчев си избра Каравелов - slava.bg

Режисьорът Максим Генчев е намерил артист, който да изиграе поета и бунтовник Любен Каравелов в лентата „ Ботев “. Младият актьор се споделя Владимир Солаков. В момента той, останалите актьори, които вземат присъединяване, и Максо, както го назовават в гилдията, са в Копривщица, където се снима абсурдът сред революционерите.

Вече са снимани 42 минути екранно време. „ Заснех абсурда сред Ботев и Каравелов. С Владимир се намерихме посредством кастинг. Той е млад, подобаващ. Преди всичко у актьорите диря гений и морал – да обичат България. Това е главен аршин. На години е по-млад от Каравелов по това време, само че образно приликите посред им са забележителни “, разяснява Максим пред „ Телеграф “.

Неговите другари, познати и симпатизанти на творчеството му споделиха ласкави мнения за избора му в обществената платформа Facebook, където разгласява фотоси на актьора. „ Героите имат своя идея по въпроса за Освобождeнието. Общата цел ги сплотява. Относно екранния Каравелов – желае ми се да го видя отново, да направя сцена, в която те се сдобряват “, по този метод режисьорът разяснява положителната игра на младежа, чиято звезда ще изгрее точно в филмовата продукция.

Максим е горделив от подбора на актьорски състав – не крие насладата от избора на основен воин. „ Преди дни Деян Жеков, който играе Ботев, направи нещо удивително. Той е талантлив. Има неща, които не могат да се режисират. Обретенов и Апостолов оферират на Ботев да оглави четата, откакто Панайот Хитов и Филип Тотю бягат в Сърбия и отхвърлят да водят. Предложението, което вършат на Ботев – Деян не го изигра, той го изживя.

Половин час не можех да го успокоя, толкоз страсти имаше в този ден. Беше разчувствуван, а поради такива мигове има чест и смисъл в тази специалност. Накарах го да повтори 3 дубъла, направи ги напълно еднообразно, без неточности. Целта ми е да дам път на млади, нови и неотровени от системата актьори. Само те могат да извадят стойностното “, приключва режисьорът.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР