Режимът Моята стая“ на Toyota превръща кабината на Prius в

...
Режимът Моята стая“ на Toyota превръща кабината на Prius в
Коментари Харесай

Новата Tойота Приус се превръща във „вкъщи“

Режимът „ Моята стая “ на Toyota трансформира кабината на Prius в удобна среда по време на зареждане. Собствениците могат да ръководят климатика и аудиосистемата, до момента в който наваксват с мейлите и обществените мрежи или просто релаксират.

Toyota Prius претърпя огромен редизайн за 2023-а. По-късно тази година ще се предлага плъгин хибридна деривация, която идва с няколко забавни функционалности, с цел да улесни живота на притежателя.

Една от тези хитроумни функционалности включва режима „ Моята стая “, който е извънреден за модела PHEV. Toyota твърди, че това разрешава на пасажерите да се любуват на комфорта, до момента в който автомобилът зарежда батериите си. 

Потребителите просто би трябвало да включат ключа за зареждането, когато автомобилът е включен, тъй че притежателите към този момент не би трябвало да седят в автомобила, без да имат какво да вършат.

Вместо това режимът „ Моята стая “ разрешава да се употребяват климатичната апаратура и аудиосистемата, без да се пуска моторът. Това ще направи зареждането по-удобно отпреди и притежателите ще могат да наваксат с работата, да се провиснал или да наваксат с други действия, без да жертват комфорта на съществата.

Но функционалността се простира оттатък заниманието по време на зареждане. Ако се намирате в купето часове наред – можете да останете на топло и да получавате настояща информация посредством радиото, без да изтощавате батерията или да употребявате мотора.

Разбира се, това в последна сметка ще изтощи хибридната батерия, само че притежателите могат да ръководят потреблението на батерията, като наблюдават равнищата на сила. Все отново автомобилът би трябвало да остане включен в електрическата мрежа.

Освен това системата демонстрира дали енергийните равнища се изчерпват по-бързо от зареждането, което значи, че потребителите могат да балансират потреблението на сила и да избегнат изчерпването на батерията. Prius не е първият plug-in хибрид на Toyota, който употребява тази функционалност, защото тя се предлага и при Toyota RAV4 Prime и Lexus NX 450h+.

Това е забележителен ъпгрейд за гамата Prius, която до момента не разполагаше с тази функционалност.

Напомняме, че Prius PHEV генерира, изненадващо, 220 конски сили с помощта на 2,0-литровия бензинов мотор с електрическо задвижване (напук на всички холивудски закачки за това какъв брой е мудна колата). Това прави представянето много пламенно, а плъг-ин Prius може да доближи 100 км/ч за 6,6 секунди. Това е по-бързо от GR86, който е профилиран състезателен автомобил.

Други страхотни улеснения включват слънчева система за зареждане, която може да преобразува слънчевата светлина в напълно електрически пробег. Toyota твърди, че слънчевите панели могат да прибавят до 1250 km пробег на година, макар че допускаме, че тази цифра ще бъде понижена, когато бъде подложена на оценките на EPA. Соларният панел зарежда задвижващата батерия и може да обезпечава сила за климатичния надзор и други функционалности в интериора.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР