Рехабилитираме Околовръстното на Пловдив и изграждаме локалните платна на пътя

...
Рехабилитираме Околовръстното на Пловдив и изграждаме локалните платна на пътя
Коментари Харесай

Премиерът: Само онлайн търгове за строителство на пътища и газопроводи


„ Рехабилитираме Околовръстното на Пловдив и построяваме локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград. Това сме дали обещание на хората и го приключваме “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място ремонта на 14-километровия сектор от Околовръстния път на Пловдив. Пътят реализира връзка сред регионалните градове Пловдив и Смолян.

В резултат от дългогодишната употреба на трасето по настилката са се развили голям брой единични пукнатини, дупки и деформации. След привършване на ремонтните действия ще се реализира дейно обезпечаване на улеснено прекосяване по сектора. Стойността на плана е 24 038 202,40 лева, а срокът на осъществяване е т.г.

Борисов подчертава, че подобряването на инфраструктурата в района е от голяма важност за развиването на активността на индустриалната зона в Марково. Министър-председателят акцентира, че процедурите по търговете за планове като този за Околовръстния път на Пловдив се правят напълно по електронен път. „ Това е 100% битка с корупцията, транспарантно, даваш си офертата и освен в строителството, само че и в „ Булгартрансгаз “ за газопроводите към този момент е по този начин “, означи министър председателят Борисов.

Министър-председателят посочи, че на доста места в страната се правят ремонтни действия по отношение на зародили свлачищни, срутищни процеси и наводнения. Премиерът Борисов посочи, че с доста техника се укрепва рухналата подпорна стена на пътя Девин-Кричим, почиства и отводнява се дерето под колоните на автомагистрала „ Струма “ в сектора на Мало Бучино.

Борисов посети на място и построяването на локалните платна на път II-86 Пловдив - Асеновград. С построяването им ще се обезпечи безвреден и безконфликтен достъп до парцелите наоколо до директното трасе, край което се разрастват търговски и индустриални обекти. В локалното платно за Пловдив в сектор от към 5 км е положен първият асфалтов слой от битумизирана баластра, а в другите сектори се уплътнява и профилира трошено-каменната настилка. На място работят 10 30-тонни верижни багера, 10 колесни и комбинирани багера и друга тежка техника. В платното за Асеновград се правят изкопни, земни и насипни работи, както и строително-монтажни действия за изместване и ново създаване на връзките.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР