Рехабилитацията на съоръжението влезе в годишен план за намаляване на риска

...
Рехабилитацията на съоръжението влезе в годишен план за намаляване на риска
Коментари Харесай

С 3,5 млн. лв. държавата ще укрепва вълнолома до морската гара в Бургас

Рехабилитацията на оборудването влезе в годишен проект за намаляване на риска от бедствия

Държавата възнамерява да извърши рехабилитация на вълнолома при Морската гара в Бургас . Това излиза наяве от Проект на Годишен проект за 2023 година за осъществяване на Националната стратегия за понижаване на риска от бедствия 2021-2025 година Той е оповестен в Портала за публични съвещания на 23 март , като оферти за промени в него могат да се вършат в границите на месец. Към момента мнения няма.

Планът е създаден от Съвета за понижаване на риска от бедствия към Министерския съвет. След публичното разискване той следва да бъде гласуван от държавното управление, както повелява Законът за отбрана при бедствия. 

Предвидени са 91 дейности с показателен бюджет от 62 млн. лв. , като източниците на финансиране са надлежно бюджетите на министерствата и ведомствата, общинските бюджети, фондовете на Европейския съюз и на други интернационалните организации.

„ Рехабилитация на предпазен вълнолом - пристанищен терминал Бургас-изток 1 “ е измежду солидните пера, заложени в проектоплана. Предвижда се тя да коства 3,5 млн. лева, като виновната институция е Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ ().

Заложеният период за осъществяване е 31 декември , а предстоящият резултат – отбрана на пристанище Бургас от талази с посока север и североизток.

По неофициална информация въпросният вълнолом е точно този, който се намира при към този момент отворената за жителите част от врата в морския град.

Миналата седмица отправихме питане до ДППИ – в какво положение е вълноломът и за какво е нужна рехабилитацията му. Очакваме отговор от държавното дружество.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР