Регулаторните органи не се намесват в посока защита на потребителите,

...
Регулаторните органи не се намесват в посока защита на потребителите,
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Кабинетът и без НС може да повлияе на цените на горивата

Регулаторните органи не се намесват в посока отбрана на потребителите, а в отбрана на съответния състезател на пазара. Това съобщи в студиото на Нова телевизия икономистът от институт " Отворено общество " Георги Ангелов.

В последната седмица се вижда гладко повишаване на горивата у нас, макар че в България продължава да идва евтиния съветски нефт и той в действителност е още по-евтин, имайки поради, че еврото нараства последните месеци. Говорим за 40 евро на барел съветски нефт.

По думите на Ангелов постоянно се вършат опити да се тества повдигането на цената.

В момента сме в обстановка и че няма и парламент, т.е. няма орган, който да има законодателна власт да оказва някакво въздействие върху цените.

Ангелов изясни, че в 48-то Народно заседание имаше сериозен напън на Народно събрание върху петролния пазар у нас. " Ако се вършат опити да се подвигат цената, може да се употребява момента на промяна на държавно управление ", сподели още той.

В тази обстановка Ангелов не чака и развиване и от страна на регулаторните органи, които по традиция не се намесват в посока отбраняване на потребителите, а в отбрана на съответния състезател на пазара.

Правителството има благоприятни условия да не разреши да се злоупотребява с цените - за него значимото е да стартира да се събира налога върху разликата от евтиния съветски нефт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР