Регулаторни органи във Великобритания и още четири страни планират да

...
Регулаторни органи във Великобритания и още четири страни планират да
Коментари Харесай

Ускоряват разработката на модифицирани ваксини срещу новите варианти |

Регулаторни органи във Англия и още четири страни възнамеряват да ускорят създаването на модифицирани ваксини против COVID-19, с цел да могат производителите да работят бързо против нововъзникващите разновидности на вируса, съобщи Асошиейтед прес.

Вече позволените ваксини, които са били модифицирани против новите разновидности, " няма да се нуждаят от чисто ново утвърждение или дълги клинични проучвания ", се споделя в изказване на Британската работа за регулация на медикаментите и здравните артикули.

Новите насоки ще се дадат взаимно от регулаторните органи на Англия, Австралия, Канада, Сингапур и Швейцария. Те ще се опират на към този момент съществуващия модел за изменение на грипната ваксина в отговор на непрекъснатите промени в този вирус.

Съгласно новите правила разработчиците би трябвало да дадат солидни доказателства, че модифицираните им ваксини срещу COVID-19, обезпечават мощен имунен отговор на вирусните разновидности, както и данни, които демонстрират, че те са безвредни и покриват нормите за качество.

Съобщението идва в миг на паники, че новооткрит в Бразилия вид на ковид може да е по-устойчив на съществуващите ваксини от други разновидности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР