Регулатори са оказвали натиск върху националните телевизии по време на

...
Регулатори са оказвали натиск върху националните телевизии по време на
Коментари Харесай

А вие наясно ли сте как се притискат национални телевизии?

Регулатори са оказвали напън върху националните малките екрани по време на ръководството на ГЕРБ. За това загатна водещият на " Здравей, България " Виктор Николаев по време на свое изявление.

В утринния блок на Нова телевизия в петък гостува депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев, който разяснява тематиката към " Барселонагейт " и поискания имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Той си разреши да насочи и рецензии към националните малките екрани, които са избягвали отразяването на делото преди години:

" Не ние сме омекнали по някакъв метод във връзка с господин Борисов и къщата в Барселона. Въпросът е за какво господин Гешев, откакто всички участници в това следствие, които се познават доста добре, години наред...тук би трябвало да включим и медиите. Преди към 5 години нито една национална телевизия не искаше да поеме следствието за къщата в Барселона. И това би трябвало да си го кажем почтено ", посочи Мирчев.

Нападките му обаче провокираха гневната реакция на един от водещите - Виктор Николаев, който скастри депутата:

" А вие наясно ли сте по какъв начин се притискат национални малките екрани, като ще оправяте страната? Наясно ли сте, че съществуват регулатори, които се употребяват за бухалки в страната? И наясно ли сте, че в този момент се чака да разровите обстановката докрай и когато се хвърля храчка ей по този начин, да се замисли човек какви са механизмите за влияние и напън над бизнеса? ", отвърна журналистът.

Така на процедура той индиректно призна, че против медията е налагана форма на напън във връзка " Барселонагейт " от страна на регулатори. Какъв тъкмо е бил той обаче не излиза наяве.

След реакцията на Николаев диалогът с Мирчев пое в посока на медийното въздействие в страната и ролята на регулаторите. Народният представител уточни, че е наясно с натиска към малките екрани и бизнеса и за това се приказва от години.

" Една от задачите на това държавно управление ще бъде тъкмо тази. Това държавно управление да даде време, с цел да могат да бъдат сменени регулаторите, само че по явен и транспарантен принцип ", сподели депутатът от ПП-ДБ.

По думите му, по време на ръководството на ГЕРБ не е имало " нито един работещ регулатор " като се изключи Сметната палата, а всички останали регулаторни органи са били " подчинени на властта ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР