Регламентът трябва да влезе в сила следващия понеделник, съобщава swissinfo.ch.

...
Регламентът трябва да влезе в сила следващия понеделник, съобщава swissinfo.ch.
Коментари Харесай

Швейцария ще улесни обмена на украинска валута в съответствие с ЕС

Регламентът би трябвало да влезе в действие идващия понеделник, оповестява swissinfo.ch. Според оповестените през вчерашния ден облекчения, швейцарското държавно управление позволява на възрастни със статус на отбрана „ S ” да обменят еднократно сума до 10 000 гривни – равностойността на CHF 300 (€ 294) в определени клонове на двете съществени швейцарски банки, UBS и Credit Suisse.

Програмата е препоръчана от Европейски Съюз и към този момент се ползва в Германия, Холандия, Италия, Швеция и Белгия. Към тях се причисли и Швейцария, откакто финансовото министерство на страната се контракти с двете най-големи търговски банки.

От февруари насам близо 56 000 души от Украйна са избягали в Швейцария, само че постоянно се сблъскват с отхвърли на швейцарските банки да обменят украинските гривни, които носят със себе си. Новото предписание ще промени ненапълно това, още повече, че незабавно след началото на бежанската вълна швейцарското държавно управление удостовери издаването на краткотрайни позволение за престояване категория „ S “ за хората, бягащи от войната в Украйна.

Този статут разрешава...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР