Регистрираният в щатите производител на самолети Supernal показва първата си

...
Регистрираният в щатите производител на самолети Supernal показва първата си
Коментари Харесай

Първи прототип на въздушното такси от Hyundai - видео

Регистрираният в щатите производител на самолети Supernal демонстрира първата си идея за кабина на транспортно средство eVTOL на интернационалното авиошоу Farnborough в Англия. EVTOL са електрически задвижвани дребни самолети, които могат да изхвърчат и кацат отвесно и да се употребяват като въздушни таксита.

С прототипа си Supernal демонстрира по какъв начин компанията му майка, Hyundai Motor Group, има намерение да употребява експертния опит, който е придобил на автомобилния пазар, с цел да развие бизнеса си с Advanced Air Mobility (AAM). В съдействие с дизайнерските студия Hyundai Supernal желае да употребява новото транспортно средство в Съединени американски щати още през 2028 година - а малко по-късно и в Европейски Съюз и Англия.

Освен това производителят работи с външни сътрудници и някои от над 50-те компании от Hyundai Group. Най-важните браншове тук са производството на коли и елементи, както и строителството, роботиката и самостоятелното шофиране.



Концептуалното транспортно средство с пет места на Supernal е проектирано да бъде безвредно, само че леко, предлагайки на бъдещите пасажери същите стандарти на комфорт и сигурност като техните лични коли.

В допълнение към зареждания с акумулатори eVTOL, който се създава в Съединени американски щати за вътрешноградски пътнически полети, основаното в Южна Корея дъщерно сдружение на Hyundai Motor Group ще се концентрира върху районната въздушна подвижност. За тази цел се създава приблизително огромен аероплан, задвижван с водород, за пасажери и потребни товари, които би трябвало да се транспортират от град до град да вземем за пример. Пускането на тези самолети на корейския пазар е планувано за 2030 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР