Регистрираните към 22 декември случаи на повторно заразяване с коронавирус

...
Регистрираните към 22 декември случаи на повторно заразяване с коронавирус
Коментари Харесай

Излезе статистиката за повторно заразените с COVID у нас

Регистрираните към 22 декември случаи на наново заразяване с ковид у нас са 4692. Това стана ясно от думите на министърът на опазването на здравето проф. по време на парламентарния надзор.

От думите на здравният министър стана ясно, че управляващите разискват отпадането зеленият документ за съществуване на антитела за ковид. Все още обаче не е взето дефинитивно решение дали това ще стане и от по кое време, стана ясно от думите на здравния министър. Идеята за отпадането на Коронавирус паспорта за антитела беше стартирана преди дни от основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кучнев. Тогава той изясни, че това е българско " откритие “ и е неточност. Данните демонстрират, че за последните два месеца общо 168 хиляди българи са получили уверение поради висок брой антитела в организма си.

Министърът дефинира Коронавирус разпоредбите и ограниченията в България като едни от най-либералните. По думите й възможна смяна за зеления документ ще има, в случай че бъде направено предложение от експертния съвет по контрол на имунопрофилактиката, здравния надзор и основния държавен здравен контрольор. Засега обаче публично такива предложение не е входирано. " На този стадий към момента нямаме решение, когато има решение, ще ви осведомяваме “, сподели още проф. Сербезова. От думите й стана ясно, че не се планува включване на спомагателни обекти, при които да се изисква съществуването на зелен документ у нас, изясни още проф. Сербезова.

Във връзка с показания в четвъртък Национален действен проект за справяне с COVID-19, министърът изясни, че процентът на претовареност на интензивните кревати се дава от Регионалните здравни инспекции по области, като се следи броят на леглата за възрастни и за деца. По думите ѝ с изключение на броят на интензивните кревати като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските експерти. " Не е значимо единствено дали има легло, което е оборудвано по избран метод, но  е значимо и кой се грижи за нас ", разяснява още тя.В проекта България е разграничена на шест клъстера, като картата с настоящите данни ще се разгласява всекидневно на уеб страницата на Министерски съвет. Тя изясни, че концепцията на новия модел за справяне с пандемията е да има клъстери, като по този метод в случай че в една област или община има дефицит на кревати, те могат да употребяват леглата на друга област. " Тази карта е динамична, сега, в който се освобождават кревати съответната област минава от една в друга зона. Това е районен метод ", сподели здравният министър.

На картата към този момент има клъстър, който е на ръба на локдаун – в Северен централен регион на 75% са заетите интензивни кревати. Прогнозата е след 5 дни да да се преминат 80 на 100 заети интензивни кревати и да се премине на стадий 4, което значи локдаун. " Информацията е доста динамична. Легла, както се освобождават, по този начин и се заемат. Ще се види в границите на клъстера каква е заетостта. Направили сме среща дали има опция този потенциал да бъде повишен ", изясни още здравният министър.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР