Регистрирани са превишения на нормите за във великотърновските квартали Чолаковци

...
Регистрирани са превишения на нормите за във великотърновските квартали Чолаковци
Коментари Харесай

МОСВ за лошия въздух във Велико Търново: Принос имат много сектори

Регистрирани са превишения на нормите за във великотърновските квартали " Чолаковци " и " Бузлуджа ", признава екоминистърът в писмения парламентарен надзор. От началото на 2020 година до сегашния миг са регистрирани 6 превишения на средноденонощната норма за фини прахови частици, като последното е било на 30 март, прецизира министърът. Според него, принос за замърсяването имат доста браншове - битов, превоз, индустрия и други
Жителите на засегнатите квартали, обаче от години са безапелационни, че източникът е активността на " Кроношпан България ", за което неведнъж са алармирали. Единственото им достижение, към този момент, е заричане от страна на сдружението да влага в екосъоръжения.
Именно във връзка продължаващите недоволства на локалните хора, че дишат " очевидно дървен жълтеникав прахуляк ", депутатът от Българска социалистическа партия насочи серия въпроси по линия на парламентарния надзор към министър Димитров, в това число дали са изпълнени обещаните вложения в екосъоръжения.
От отговора на министъра се схваща, че част от пречиствателните уреди работят в тестов режим и че позволените, съгласно посочено изискване от Комплексното позволение, са построени.
Пълният текст на въпроса можете да прочете, а какво дава отговор министърът на околната среда -.
Очаква се отговорът да бъде публично връчен в петък, 23 октомври 2020 година, по време на парламентарния надзор.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР