„Регистрираме ръст на броя на заразените и този на хоспитализациите.

...
„Регистрираме ръст на броя на заразените и този на хоспитализациите.
Коментари Харесай

Още 3 месеца извънредна епидемична обстановка у нас заради нова пандемична вълна

„ Регистрираме растеж на броя на инфектираните и този на хоспитализациите. Срокът от три месеца се обосновава с това, че междинната дълготрайност на една пандемична вълна и в други страни е към два месеца – два месеца и половина “, изясни Кацаров.

„ Взима се поради и особената политическа обстановка, в която страната ни се намира сега и неяснотите към това какъв брой време ще продължи да работи настоящето Народно заседание и ще се сформира ли държавно управление “, посочи той.

От думите му стана ясно още, че ще се подхващат и ограничения за граничен надзор.

Четвъртък до обяд най-късно ще бъдат качени насоките за дейности в учебната и предучилищната мрежа в епидемиологична среда.

„ Тези насоки са с регистрирани рекомендации на Министерството на здравеопазването и са разисквани детайлно в отрасловия съвет за тристранно съдействие в нашата система, тъй че имаме цялостно единодушие на всички виновни страни “, сподели от своя страна служебният образован министър Николай Денков.

По думите му в обществото има най-различни претенции, които са спорни, само че обвързване на Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването е да намерят верния баланс, при който има оптимално присъствено образование с най-малък риск за здравето на учителите и децата в системата.

Много значима смяна по отношение на предходната година е опцията решенията да се взимат на локално равнище според от това каква е съответната обстановка в обещано учебно заведение, паралелка, град или област.

„ Създаден е механизъм за съгласуваност, при която затварянето на паралелка, учебно заведение или няколко учебни заведения в град се реализира от здравните управляващи, а наше обвързване е да осигурим съответното електронно образование “, означи проф. Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР