Регионалното правителство на Естремадура потвърди първият случай на заразен испанец

...
Регионалното правителство на Естремадура потвърди първият случай на заразен испанец
Коментари Харесай

Първи случай на испанец, заразен с индийския щам на ковид


Регионалното държавно управление на Естремадура удостовери първият случай на инфектиран испанец с индийския вариант на Covid-19. Това се случи единствено ден, откакто управляващите в Галисия потвърдиха, че трима моряци от екипажа на транспортен съд, дебаркирал във Виго също са инфектирани с индийския вариант, съобщиБНР.

Това се случва единствено ден, откакто управляващите в испанската самостоятелна област Галисия потвърдиха, че трима задгранични моряци също са инфектирани с индийската разновидност.

Между четиримата инфектирани няма връзка. Тримата са част от екипажа на транспортен съд, чийто моряци са индийци и филипинци. Общо са 22-ма, само че от тях 5 са дали позитивна проба за Covid-19, а трима са с индийския вариант.

Заразеният в Естремадура е дошъл от Мадрид, където е получил интернационална магистърска степен. Сред състудентите му е имало индиец, от който най-вероятно се е заразил. Болният е изолиран и се лекува, а управляващите в Мадрид оповестиха, че индиецът към този момент е напуснал територията на Испания, само че те ще следят останалите студенти.

Вторият вицепремиер и министър на опазването на здравето на Естремадура, Хосе Мария Вергелес, съобщи, че " няма риск " от заразяване на популацията с индийския вариант на Covid-19, защото са взети всички защитни ограничения. Той благодари на инфектираното лице за " съдействието " му, както и на медиците, сложили диагнозата, и на микробиолозите за бързата им и точна " експертиза ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР