Регионалното министерство публикува процедурата за купуване на два медицински хеликоптера

...
Регионалното министерство публикува процедурата за купуване на два медицински хеликоптера
Коментари Харесай

Стартира процедурата за купуване на 2 медикоптера

Регионалното министерство разгласява процедурата за пазаруване на два медицински хеликоптера на стойност 20 млн. лева, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Безвъзмездната финансова помощ се дава непосредствено на Министерството на здравеопазването по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година

С обезпечаването на въздушни коли за спешна помощ ще се усъвършенства достъпът до незабавна здравна помощ в страната. Те ще се употребяват за транспорт на потърпевши от мястото на случая до лечебно заведение, за превоз сред лечебни заведения, превоз на пациенти при произшествия с всеобщ темперамент и други

Медицинските транспортни средства за превоз по въздух ще бъдат употребявани при незабавни обстановки, при трансплантационни обстановки, както и за реакции по време на бедствия и повреди.

Предвидено е хеликоптерите да бъдат оборудвани със модерно здравно съоръжение и да бъде обезпечена нужната инфраструктура за употребата им.

Заложените действия включват и създаване и ремонт, както и лицензиране на съпътстващата инфраструктура, нужна за действието на въздушните транспортни средства. Предвидено е и образование за употреба на пилотен екипаж и медицински екипи.

Мярката е в сходство с Плана за деяние за осъществяване на Концепцията за развиване на системата за незабавна здравна помощ в Република България. С реализацията на плана ще бъде реализирано изцяло възобновяване на незабавната помощ посредством допълнение на финансирания със средства от Оперативна програма „ Региони в напредък “ огромен план за ремонт на всичките незабавни центрове в страната и доставка на 400 нови коли за спешна помощ.

Пълният пакет документи за кандидатстване и приложенията към тях са оповестени на интернет страниците на оперативната стратегия и на Министерство на регионалното развитие, както и в Единния информативен портал за обща информация за ръководството на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България.

Крайният период за подаване на плановото предложение е 19:00 часа на 29.05.2020 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР