Регионалният съвет за развитие на Североизточния регион за планиране одобри

...
Регионалният съвет за развитие на Североизточния регион за планиране одобри
Коментари Харесай

Одобрена е Интегрираната териториална стратегия за развитие на Североизточния регион за планиране за периода 2021-2027 г.

Регионалният съвет за развиване на Североизточния район за обмисляне утвърди единомислещо интегрираната териториална тактика за развиване на района за интервала 2021-2027 година по време на свое онлайн съвещание, управлявано от ръководителя на Общинския съвет на община Варна Тодор Балабанов.

Стратегията е направена с необятно присъединяване на заинтригуваните страни от района. С утвърждението ѝ завършва процесът на подготовка за интегрирано териториално развиване на района за интервала 2021-2027 година

„ Вярваме, че дружно постигнахме уравновесен документ с фокус върху главните цели, по които ще се работи в програмния интервал 2021-2027 година “, акцентира при присъединяване си в съвещанието заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година Десислава Георгиева. Стратегията основава условия за генериране на всички значими за района хрумвания и планови оферти и за комбинирано финансиране от европейски стратегии, обществен и частен капитал, добави тя.

„ Повишаване на динамичността на района в световен мащаб “, „ Постигане на еднакъв достъп до качествено обучение, опазване на здравето и обществени услуги. Социално включване “ и „ Териториално развиване и доближаване и обезпечаване на устойчива околна среда “ са трите стратегически целта за развиване на района, дефинирани в документа. Заложените като инструмент за тяхното осъществяване действия и ограничения ще спомогнат за фокусиране на напъните за социално-икономическо и екологично развиване на Североизточен район като интегрирана териториална общественост.

Финалната стъпка за утвърждение на плановете на интегрираните териториални тактики за развиване на районите е внасянето им за разглеждане и утвърждение от страна на Министерски съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР