Регионалният министър Петя Аврамова се съгласи, че перничани имат право

...
Регионалният министър Петя Аврамова се съгласи, че перничани имат право
Коментари Харесай

Петя Аврамова видя заплаха за поста си във вота на недоверие

Регионалният министър Петя Аврамова се съгласи, че перничани имат право да са гневни поради режима на водата. По време на дебатите за вота на съмнение против държавното управление, импортиран от Българска социалистическа партия, тя обаче укори социалистите, че от парламентарната естрада не са предложили нито едно работещо решение.

Според нея е неточно да се играе със страховете на хората в сложен за тях миг.

"Слушах доста деликатно целия спор, от който чаках градивни и работещи оферти за решение на рецесията. За мое страдание също така, което е написано в претекстовете, не чух нито едно работещо предложение, нито в кратковременен проект за решение на рецесията в Перник, нито работещо визионерско предложение за развиване на целия ВиК бранш ", съобщи Аврамова.

По думите ѝ. ВиК сдружението е работило уставно и е уведомило всички, които имат отношение по контролиране на размерите на количествата във водоема. "Ако от ВиК бяха потърсили подпомагане, логистична и друга помощ, можехме както в сегашния миг, всички администрации на министерства, които имат отношение към потреблението на водите в България, да предприемем съответни и навременни ограничения. Случилото се е случило, това е урок за всички. Това, което ние вършим сега, е да търсим решение и да работим да облекчим режима в Перник ", сподели Аврамова.

"Единственото хубаво нещо от излизането на Петя Аврамова на трибуната беше, че българските жители видяха виновния човек за рецесията в Перник “, уточни социалистът Георги Свиленски.

"БСП цели от Министерския съвет да си отиде още един министър и по тази причина са решили, че би трябвало да си изберат отговорен. От тази естрада не чух вашето предложение за решение. От тази естрада чух вашата присъда “, отвърна на нападките районният министър.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов заяви, че към този момент е предоставено правенето на план за ремонт на стената на язовир "Бели Искър ", през който от "Белмекен " би трябвало да се пренасочи вода за Перник.

"Преди няколко дни Държавната организация за метрологичен и механически контрол заяви, че язовирът е отчасти дееспособен. Надеждите на перничани са точно от него да пристигна вода до града им ", изясни Караниколов.

Той напомни, че "Бели Искър " подава вода и за София, тъй че върви непрекъсната преписка с концесионера "Софийска вода ", с цел да има акуратност за количествата вода, които би трябвало да са налични за потребностите на столицата.

Според министъра на стопанската система може да се наложи да се източи водата, само че следва да се чуе мнението на специалистите.

"По лошотията нямаме равни. Мразете ме мен, не мразете хора, които нямат отношение ", сподели министърът на екологията Емил Димитров. Той разясни, че екоминистерството има информация, в която са изброени всички равнища на язовирите.

Димитров заяви, че на 30 януари е свикал съвещание на Висшия съвещателен съвет по водите.

"По отношение на отпадъците – имаме супер европейско законодателство и супер побългаряване при заобикалянето му ", счита отрасловият министър.

Той отговори на нападките на социалистите, че е професионално незапознат за длъжността си и попита с какво повече алената лидерка Корнелия Нинова има повече знания в екосектора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР