Регионалният Исторически музей в Пловдив ще става по-достъпен за учениците

...
Регионалният Исторически музей в Пловдив ще става по-достъпен за учениците
Коментари Харесай

Историческият музей в Пловдив става по-достъпен за учениците

Регионалният Исторически музей в Пловдив ще става по-достъпен за учениците през новата образователна година, оповестиха от институцията след извоюван план на Министерството на образованието. Той се споделя „ Музей-учител-ученик “ и е на стойност към 9300 лв. . Проектът ще се реализира до 20 юли тази година и задачата му е да се внедрят забавни просветителни стратегии в музея.
Досега Министерството на образованието е пречело на учителите да работят с музеите, съобщи шефът на институцията Стефан Шивачев. И даде за образец, че в Европа един учител, с цел да изведе учениците, получава материални тласъци, а тук – санкции, тъй като се смята за рисково децата да се водят в музеи.
В рамките на плана музеят ще сътвори книжки , ще създаде занимателни игри и пътеводители, с цел да впечатли дребните гости, сподели Мария Карадечева от Регионален исторически музей и добави, че културните институции би трябвало да се трансфорат в удобна за учениците среда.
Подготвят се и няколко фамилни гида за другите експозиции - „ Българско възобновление “, „ Книгоиздаване “, „ Съединение на България “, както и пътеводители за деца от 1 до 3 клас и от 4 до 7 клас. Изготвят се и работни тетрадки, в които ще бъдат показани разнообразни действия и посредством игровата активност децата ще могат да доближават до едни по-задълбочени познания за историческата персона или събитието.
От музея ще основат и справочник за учителя с информация по какъв начин той да докара децата в музея, каква предварителна подготовка за извърши преди визитата, по какъв начин да взе участие интензивно, помагайки на музейния експерт при музейното посещаване и какво би трябвало да последва след визитата. В наръчника ще има създадени няколко музейни урока, както и препоръчани разнообразни запаси, които учителят да употребява в своята преподавателска активност.
За да стане забавна за децата музейната среда, от институцията ще внедрят и новите технологии. За задачата ще закупят видеокамери, с които ще снимат филми, а също ще бъдат направени и видеотурове. Всички тези новости ще могат да се употребяват от учениците през новата образователна 2019-2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР