Регионалният исторически музей в Кюстендил организира поредната си музейна работилница

...
Регионалният исторически музей в Кюстендил организира поредната си музейна работилница
Коментари Харесай

Деца ще рисуват униформи от Руско-турската освободителна война в Кюстендил

Регионалният исторически музей в Кюстендил провежда следващата си музейна работилница за деца. Темата на януарското издание е отдадена на освобождението на град Кюстендил от османско господство - на 29-ти януари 1878г.
Работилницата ще включва апликация на униформи от Руско-турската освободителна война – опълченска и съветска, разработване на 3D изображение на генералска униформа от Лейгвардейски егерски полк, нареждане на пъзел с емблематични картини, отдадени на събитията от интервала 1877-1878 година, обличане в облеклата на българските опълченци.
Заниманията ще се проведат на 17-ти, 18-ти и 19-ти януари в Музейния детски ъгъл при зала “Асклепий “ от 14.00 до 18.00 ч. с входна такса 2,00 лева .
На 18-ти януари (петък), в часовете сред 13.00 и 17.00 ч., всички дребни и огромни искащи могат да се включат гратис в специфичното фотоколажно ателие на Център за неофициално обучение и културна активност “АЛОС “ и да се пренесат обратно във времето на новоосвободения Кюстендил със фотография на фона на остарелия град.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР