Регионалният исторически музей /РИМ/ в партньорство с Регионалния военноисторически музей

...
Регионалният исторически музей /РИМ/ в партньорство с Регионалния военноисторически музей
Коментари Харесай

С проект за дигитализация на фондовете ще кандидатстват музеите в Плевен

Регионалният исторически музей /РИМ/ в партньорство с Регионалния военноисторически музей /РВИМ/ и Българо-Норвежкото сдружение - Осло, Норвегия да аплайват с планово предложение по Първата покана за кандидатстване за даване на бeзвъзмездна финансова помощ за „ Дигитално налични обекти на културното завещание в община Плевен “, дадоха единодушие общинските съветници. Инициативата е по Резултат 1 „ Подобрено ръководство на културното завещание “, Подрезултат 1.2 „ Дигитално налични обекти на културното завещание “, Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.
Поканата за кандидатстване с планови оферти е оповестена от Министерството на културата в качеството му на програмен оператор. Основната цел на плана е да бъдат конвертирани детайлите на културно завещание в двата музея в дигитален формат, с цел да се показват и запазят за бъдещите генерации, както и създаване на независим потенциал на чиновниците на музеите за цифровизация на културното завещание.
 Музеите във Венеция ще одобряват гости Музеите във Венеция ще одобряват гости
След повече от година със заключени порти музеите и галерии във Венеция още веднъж отварят за гости. Агенция АНСА заяви, че известна...
Размерът на безвъзмездната финансова помощ по поканата е 100 %, от които средствата от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство са 85 %, 15 % е националното съфинансиране. Определеният оптимален размер на безвъзмездната финансова помощ за едно планово предложение е 350 000 евро, а  минималният размер - 150 000 евро. Срокът за осъществяване на плановите действия е 24 месеца. Крайната дата за складиране на плановете е 16.06.2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР