Регионалният, финансовият, здравният, транспортният и министърът на културата днес ще

...
Регионалният, финансовият, здравният, транспортният и министърът на културата днес ще
Коментари Харесай

Петима министри ще отговарят на въпроси в НС

Регионалният, финансовият, здравният, транспортният и министърът на културата през днешния ден ще дават отговор на въпроси в границите на петъчния парламентарен надзор в Народното събрание.
Министърът на културата Боил Банов ще вземе присъединяване в парламентарния надзор с отговор на доста въпроси. Той ще би трябвало да внесе изясненост по отношение на къща - музей на Алеко Константинов в гр. Свищов, положението на кораба-музей „ Радецки “, присъединяване на България в 58-то Венецианско биенале, подписка на гилдията на скулптурите в поддръжка на осъществяване на законната дарителска воля на българския създател Андрей Николов, както и за ремонта на покрива на Националната библиотека " Кирил и Методий ".

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова ще дава отговор на четири въпроса. Те са свързани с осъществяване на процедура по желание на длъжността Инспектор в бранш " Контрол и правоприлагане " -Бургас, отдел " Контрол и правоприлагане " в Национално ТОЛ управление; със положението на Автомагистрала " Марица ", сектор Оризово – Димитровград; проектирането и построяването на път ІІІ-8611 и положението на републикански път ІІІ-5507 на територията на Хасковска област.

Финансовият министър Владислав Горанов ще дава отговор за подготовката и приемането на общинските бюджети за 2019 година

Има въпроси адресирани и до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев. Той ще би трябвало да даде пред депутатите информация за погашение на надлимитната здравна активност от НЗОК, за броят раждания за 2018 година, доизграждането на новия болничен комплекс в Ямбол, активността на лечебните заведения за психологично здраве и други.

Инцидентите и нещастните случаи на обгаряне на железопътни гари в страната – с това е обвързван въпросът, на който ще би трябвало да дава отговор транспортният министър Росен Желязков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР