Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Шумен създава имунизационен мобилен екип,

...
Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Шумен създава имунизационен мобилен екип,
Коментари Харесай

Имунизационен мобилен екип ще поставя ваксини срещу COVID-19 в населените места в Шуменско

Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Шумен основава имунизационен мобилен екип, според заповед на министъра на опазването на здравето от 22 юни, - за организация на имунизационна акция против COVID-19 в обитаеми места, отвън регионалния център, оповестиха от Инспекцията. 

Кметовете на всички общини в региона са известени с писмо за действието на мобилния кабинет и опцията да се прави имунизация в съответните обитаеми места, при съществуване на искащи. В писмото е разказан методът и редът  за изпращане на информация до инспекцията за искащите да се имунизират. 

От 11 август се анулира заповедта на шефа на РЗИ-Шумен за въведените краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на региона до 31 август.

В мощ е заповедта на служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, съгласно която от 11 август до 18 август защитните маски са наложителни при посещаване в лечебни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за даване на обществени услуги, в транспортни средства на градския превоз и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Изключение от условието за носене на защитна маска за лице се позволява за деца до шестгодишна възраст.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР