Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич апелира към кметове на

...
Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич апелира към кметове на
Коментари Харесай

РЗИ-Добрич апелира общински кметове да командироват медицински сестри в областната болница

Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Добрич моли към кметове на общини в района да командироват медицински сестри в регионалната болница.

В Многопрофилната болница за интензивно лекуване /МБАЛ/в Добрич има потребност от осем медицински сестри, които да поддържат личния състав в първо и второ вътрешно поделение, в кардиологията и хирургията за период от три месеца. Липсата на медицински личен състав може да докара до затваряне на отделения и ще лиши жителите на региона от лекуване, се показва в обръщението до кметовете на общините Добрич, Добричка, Тервел, Генерал Тошево и Крушари, които са и акционери в лечебното заведение.

Подкрепа могат да окажат медицински сестри от учебното опазване на здравето или лечебни заведения за доболнична помощ, които са общински сдружения, показват от РЗИ като изискват експертите да бъдат командировани във допустимо най-кратки периоди.

Медицинските сестри няма да работят в COVID-секторите на МБАЛ, допълват от инспекцията, която е подготвена да обезпечи за командированите проби за инфекцията, в случай че се наложи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР