Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ - Пловдив препоръча на община Асеновград

...
Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ - Пловдив препоръча на община Асеновград
Коментари Харесай

РЗИ - Пловдив препоръча на община Асеновград петдневна грипна ваканция за училищата в общината

Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ - Пловдив предложи на община Асеновград петдневна грипна почивка за учебните заведения в общината, сподели доктор Моника Троянчева, шеф на дирекция "Надзор на заразните заболявания " в РЗИ.

Децата остават по домовете си от понеделник /27 януари/ до края на седмицата. Спирането на образователните занимание се налагало поради огромния брой отсъстващи възпитаници през последните дни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Още три общини афишират грипна зараза от на следващия ден

Кметът на общината Христо Грудев би трябвало да издаде заповед, с която да разпореди затварянето на учебните заведения. Ще бъде въведен и филтър в детските градини. В момента във почивка в Пловдивска област са общините Карлово, Куклен и Сопот, както и учебното заведение в село Скутаре.

В понеделник здравната ревизия ще взема решение и за Пловдив, защото към този момент не се налагало оповестяване на грипна почивка, посочи доктор Троянчева. Според нея равнищата на заболеваемост в регионалния град са същите като през последните няколко дни - към 12 на 100 от децата липсват от класовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР