Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Бургас ще подпомогне

...
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Бургас ще подпомогне
Коментари Харесай

Лекарският съюз ще подпомогне 10 млади лекари в Бургас

Регионалната гилдия на Българския лекарски съюз в Бургас ще подкрепи 10 млади лекари до края на тази година. Условието е да са приключили медицина, само че да нямат добита компетентност. Помощта ще е еднократна и може да бъде употребена само за подкрепяне присъединяване на млади специализанти в обучителен курс по съответната компетентност, в която са записани. Това заяви зам.-председателят на сдружението " Младите лекари " - кардиологът доктор Диян Господинов.

" Приветстваме решението лекари да подкрепят други лекари в тяхното професионално израстване. Няма по какъв начин да не сме удовлетворени, че БЛС се обръща и към по-специфичните потребности на младите сътрудници. Публична загадка е, че специализацията е сериозна инвестиция в професионалното израстване на всеки доктор, една част от която поема страната, а друга - фамилиите на лекарите. Една от задачите на сдружението " Младите лекари " е да потърсим и други решения в поддръжка на нашите сътрудници. Защото като лекари знаем, че положителното опазване на здравето е допустимо с непрекъснатото повишение на квалификацията на всички сътрудници, което неизбежно ще е от изгода за цялото общество ", сподели още доктор Диян Господинов. Той заяви, че сдружението " Младите лекари " към този момент е записано като юридическо лице с нестопанска цел. По този метод ще се търсят благоприятни условия освен да се подкрепи професионалното израстване на повече млади лекари, само че и да се провеждат огромни акции за профилактика, предварителна защита и промоция на здравето измежду жителите на региона.

" Мисията ни е да бъдем покрай хората, да ги лекуваме и да ги съветваме по какъв начин да подобрят здравето си. След сполучливата акция измежду учениците по случай Деня на влюбените, планираме и други акции измежду разнообразни групи от обществото. И се надяваме, че ще бъдем подкрепени в напъните си за повишение на здравната просвета и здравословното положение на бургазлии от всички, които споделят нашата идея. В същото време желая да подчертая, че ние сме част от БЛС. Нека няма никакво подозрение в това! ", добави доктор Господинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР