Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе
Коментари Харесай

4 акта са наложени на предприятие в Русе за замърсяване на Дунав

Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе е съставила четири акта на предприятието "Българска хлебна квас " за открити нарушавания на екологичното законодателство. Нередностите са установени при изключителна инспекция по сигнал за приключване на цветни води в река Дунав на 21 февруари тази година, оповестиха от екоинспекцията.

Три от актовете са формирани за несъблюдение наредбите на Закона за водите. Дружеството зауства в река Дунав непречистени индустриални отпадъчни води без нужния позволителен документ. Резултатите от взетите водни проби демонстрират многократни превишения на изпитваните индикатори - като неразтворени субстанции, азот амониев, общ фосфор, химична нужда от О2 и биологична нужда от О2.

За откритата реорганизация на ферментационния завод в предприятието също е формиран акт за нарушаване на Закона за запазване на околната среда.

Регионална инспекция за опазване на околната среда в Русе обмисля спомагателни административни ограничения по отношение на предприятието. Предстои и следващ надзор по осъществяване на обещано наставление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР