Регионалната екоинспекция в Пазарджик ще наложи административна санкция на завод

...
Регионалната екоинспекция в Пазарджик ще наложи административна санкция на завод
Коментари Харесай

Санкционират Биовет

 Регионалната екоинспекция в Пазарджик ще наложи административна глоба на цех " Биовет " в Пещера поради замърсяване на Стара река, предизвикало измирането на огромно количество риба. Резултатите от направените разбори демонстрират, че замърсяването е тръгнало от изхода на пречиствателната станция на предприятието. Сигналът за замърсяването бе публикуван в обществените мрежи от поданици на Пещера.

Първоначално от екоинспекцията отхвърлиха замърсителят да е " Биовет ", само че обширен разбор на обстановката сподели, че на изхода на пречиствателната станция за индустриални отпадъчни води има двукратно завишаване по индикатор фосфор. Налице е превишаване на самостоятелните емисионни ограничавания. Минималната глоба по Закона за запазване на околната среда е 10 000 лв..

Завишение е регистрирано и в пробите, взети от градската пречиствателна станция на Пещера с оператор " Върховен касационен съд " ЕООД. Тук нарушаването е на Закона за водите като минималната санкция е 1000 лв.. Същата глоба ще бъде наложена и на ВиК-Батак - оператор на канализационната система на града, която се зауства в Стара река, заяви " Радио Пловдив ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР